Украинската армия обстрелвала ДНР с български гранатомети?

Ситуацията в района остава критична
20 фев 2022 14:15, Александър Попов
229
Украинската армия обстрелвала ДНР с български гранатомети?
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използваха български гранатомети при обстрела на Донецката народна република (ДНР). Това се казва в спешно съобщение, публикувано в неделя от официален представител на Народна милиция в ДНР, цитирано в руски медии.

„По време на обстрела на село Зайцево (Южно) украински бойци използваха 30-милиметрови снаряди RHV-HEF към автоматичен гранатомет, произведен от българския завод „Арсенал“.

Още по темата

„Фактът е ясно потвърждение за това как Западът вкарва смъртоносни оръжия в Украйна, за да ги използва за унищожаване на цивилни в Донбас“, се казва в съобщението.

В него се добавя, че ситуацията на линията на съприкосновение остава критична. Украинските военни продължават интензивни обстрели на цивилна инфраструктура и животоподдържащи съоръжения на ДНР. От началото на текущото денонощие украинската страна е открила огън 29 пъти срещу ДНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: Украйнадонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
3
 
! Отговори
183 преди 2 години
кви славянски народи бълнуваш колега? Русия осъди на смърт Апостола, щот много неудобен, Сърбите нападнаха в гръб България докато е във война с Турция, Русия окупира цяла източна европа и ги държа садо мазо стил за собствено удоволствие половин век след 2та световна с благословията на "запада". Направи лагери де българи "герои" хранеха прасетата с други българи-врагове , той седнал призиви за мало умните да развява
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Русия , като за умрелите,или хубаво или нищо, щото ми трият коментара. Ама иначе за медия се имат тез кавали.
131
0
 
0
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Че ний,СЛАВЯНИ,ли сме?Не сме ли дошле,от МОНГОЛСКИТЕ,СТЕНИ.ТУК,СМЕ ТЪЙ,ДА СЕ КАЖЕ ВРЕМЕННО,ПРЕБИВАВАЩИ.Като ДПС-500Г,на ГОСТИ''.още им сърбаме,попарата.
130
2
 
3
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Това е истината за бавно развиващи се!!! Проблема е в разширяването на НАТО и базите му на изток, а не Украйна! Украйна е точка на невъзврата от която Русия не иска да отстъпва повече. Украйна не е ядрото на проблема! Така само изглежда или умишлено се измества фокуса върху нея. Замазват истинският голям шах даден на НАТО, отнасящ се издалеко към САЩ. Истерия е войната в Украйна! Може би разбират в САЩ, но си правят оглушки за да запазят сегашното положение и влияние! Това също е възможно да се правят на неразбрали. Хегемона иска да доминира!
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги,задайте си въпроса,кой печели в една бъдеща война между славянски народи! След разрухата която ще последва,Америка е винаги готова да помогне.Сега само с продажба на оръжия,а после да присвои благата на държаватта.Големият печеливш е Чичо Сам!
128
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми супер - парички за нас са :)
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аба трайси ба :)
126
2
 
8
 
! Отговори
Оръжеен бачкатор преди 2 години
ВМЗ - Сопот продава оръжие на Украйна от 2014 г. Също продаваме оръжия и на талибаните, Сирийските ислямисти ,Грузия,Армения ,Индия .Едно време по време на ирано-иракската война 80те години, продавахме оръжие и на двете страни и те се трепеха само с наше оръжие . С двете си ръце съм произвел оръжие което е отнело живота поне на 50 хил човека .Сега съм горд пенсионер.
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, оръжията, изработени в Арсенал са руски, както навсякъде по света където има размирици. Това може да се види по всички репортажи от Африка, Азия, .... навсякъде!
124
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакви обстрели. Има акция на Русия да изиграе "принудителна евакуация", призивите за която са заснели в деня преди измисления "обстрел". Т.е. впрегнаха каруцата пред коня. Вторият гаф, вместо стотици хиляди "бежанци", заявени са събрали около 40 автобуса(около 1600 души). Но в Русия те не са срещнали радушен прием от местните. Сега някои от тези бежанци искат да се върнат, но не им е разрешено. Театърът на Путин се сгромолясва яко!
123
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за независимата Домбаска Република!!
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никога не сме били на губещата страна, не е там въпросът,просто никога не сме заслужавали да спечелим, най-вече морално и затова отново ще ни се свие територията.
121
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се спукаха да говорят,че Русия ще атакува,пък то Украйна бомби,значи затуй знаят датите за започване на война,тогава са казали на укрите да атакуват
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбоката държава се е настанила в Украйна с двата по вид и тип разбойници как свръзки вербуващи неподозиращи участници с предварително компрометирани от тях документи в графи за изпълнение на задачи по одобрение на официалните водещи свръзки за техните намерения като за по собствени желания за участие на заведена агентура на участниците с компромати поддали се на вербовка от свръзки и накачили се по-високо по стълбата агенции с агенти за осребряване на заповедите им за военните действия в пари
119
7
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не думай, там работят за стотинки нещастни Българи, които произвеждат да трепят други нещастници.
118
10
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Дано да гръмне тоя Арсенал най - накрая. И дегенератите които се хранят с човешки животи. Да горите в ада, изверги.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко, тежко... Вино дайте! Пияндано аз забравя туй що глупци вий не знайтеПозор ли е или е слава"
116
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми супер. С български оръжия се трепят платени руски наемници отцепващи украйнски територии. Украйна има пълното право да си ги върне. Някой да е чувал за съществуване на Донецка и Луганска република някога в историята та да искат сега някаква независимост. Веднага да се върнат на Украйна.
115
8
 
23
 
! Отговори
Българска гордост преди 2 години
Досега ни баламосваха (виж Зеленски, Мюнхен), че сепаратистите били леваци и сами се изпостреляли, а пък ВСУ ги обсипвал с "холандски лалета", които поради престъпната близост на руските войски, просто се самовзривявали от руското зловоние. Вчера Зеленски и Петков се уговориха да потвърдят европейската ориентация на Украйна като заменят лалетата с наши снаряди с ухание на български рози. Така затвърдихме стабилната си репутация на клиентска губерния, поддържаща международния и държавния терор.
114
4
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Което е срамно.